5 manieren waarop digitale transformatie de industrie beïnvloedt

Table of Content

Digitale transformatie is de integratie van digitale technologie in alle gebieden van een bedrijf, waardoor de manier waarop het werkt en waarde levert aan zijn klanten fundamenteel verandert.


De rol van digitale technologie verandert snel. In het verleden was het slechts een aanjager van marginale efficiëntie.


Vandaag de dag is het een facilitator voor innovatie en disruptie. Digitalisering zorgt voor ingrijpende transformaties van uw postkamer en onboarding van klanten naar verschillende andere aspecten van het bedrijf, waardoor nieuwe mogelijkheden voor waardecreatie en vormen tegelijkertijd belangrijke risico’s.


Bedrijven in alle sectoren worstelen om grip te krijgen op de strategische implicaties van digitale transformatie voor economische ecosystemen en organisaties.


Hoewel digitale technologie de meeste industrieën zal veranderen, moeten bedrijfsleiders niet terugdeinzen, maar de uitdagingen aangaan om de aanzienlijke voordelen van digitale transformatie te benutten.


Voordelen kunnen variëren van het verhogen van de efficiëntie en de inkomsten tot het verlagen van de operationele kosten.


Organisaties die snel de vereiste digitale transformatie kunnen doorvoeren, zullen het concurrentievoordeel behalen dat daarmee gepaard gaat.


Er zijn vijf belangrijke gebieden waarop digitale transformatie kansen biedt voor bedrijven in alle sectoren.


1. Digitale transformatie: Klantbetrokkenheid verbeteren


 

Het meest cruciale gebied waarop bedrijven moeten innoveren is de manier waarop ze met hun klanten omgaan.


Klanten worden steeds veeleisender als het gaat om service en ondersteuning. Deze strikte verwachtingen leggen de lat hoger in termen van interactie met de klant en realtime ondersteuning, die vragen om een digitale relatie.


Klantenbetrokkenheid is een essentieel aspect van de digitale transformatie van een bedrijf en kan worden verbeterd door:

 • Klanten helpen om het aanbod van een bedrijf te begrijpen.
 • Betere digitale tools en inzichten bieden om betere keuzes te maken.
 • Facturen vereenvoudigen.
 • Klanten kunnen beter communiceren met de klantenservice.
 • Het lanceren van nieuwe digitale touchpoints die hun ervaring verbeteren en in lijn zijn met hun verwachtingen, zoals het digitaliseren van het onboardingproces van uw klant.
 

2. Zorgen voor naleving van de regelgeving


Door informatie te digitaliseren, kan deze up-to-date worden gehouden en digitaal gearchiveerdde traceerbaarheid van documenten verbeteren, het beheer van faciliteiten vereenvoudigen en activiteiten helpen om aan de voorschriften te blijven voldoen..


Om er zeker van te zijn dat er niets tussen de mazen van het net glipt, digitaliseer je aan het begin van je processen: wanneer documenten binnenkomen in je postkamer.


Wanneer zich een incident voordoet dat een officieel onderzoek vereist, moet een bedrijf bedrijfsprocedures, specificaties en aanvullende informatie kunnen overleggen die door regelgevende instanties worden vereist.


Zo niet, dan kan het bedrijf vaak hoge boetes krijgen. Een effectief kwaliteitsmanagementsysteem kan je hierbij helpen.


Digitale documenten kunnen eenvoudig worden gevolgd en geraadpleegd door documentcontroleurs en operators, waardoor:

 • snel en accuraat reageren op vragen van regelgevende instanties wanneer dat nodig is
 • een verlaging van toekomstige boetes
 • een verlaging van bestaande boetes als het informatiebeheer wordt verbeterd

3. Verhoogde operationele intelligentie


 De mogelijkheid om de prestaties van activa te voorspellen, veranderende omstandigheden te identificeren en investeringsopties te evalueren is een krachtig voordeel voor bedrijven.


Digitaal activabeheer maakt het gebruik van realtime monitoring en gegevensanalyse mogelijk, waardoor de operationele intelligentie toeneemt en operators kunnen uitdagingen effectiever aanpakken.


Bovendien leiden betere inzichten tot betere voorspellingen en beslissingen op het gebied van productvereisten en klantbehoeften.


Door vermogensbeheer te digitaliseren kunnen bedrijven hun vraagrespons optimaliseren en hun inkomsten verhogen.


4. De productiviteit van werknemers verhogen

 

Wanneer werknemers op afstand toegang hebben tot realtime informatie, bijvoorbeeld via een digitaal archief, kunnen ze controleren of ze correct presteren.


Digitale technologie kan bedrijven helpen om de juiste en noodzakelijke informatie te verstrekken aan werknemerszowel op kantoor als onderweg, door middel van:

 • effectievere werkvereisten,
 • verbeterde planning,
 • geoptimaliseerde logistieke informatie.
 

Oplossingen voor informatiebeheer zijn de sleutel tot hetverminderen van de tijd die besteed wordt aan het zoeken en interpreteren van ad-hoc informatie en het voorkomen van ongeplande uitvaltijd, waardoor de algehele productiviteit van het bedrijf verbetert.

 

5. De voordelen van de cloud gebruiken

 

Cloudtechnologieën hebben hun voordelen bewezen voor het beheer van bedrijfsgegevens en het stimuleren van samenwerking tussen verschillende bedrijfsteams die aan grootschalige projecten werken.


In plaats van e-mail, FTP-sites, USB-sticks of externe schijven te gebruiken om informatie te delen, zien organisaties nu de voordelen van het delen van informatie en samenwerken via de cloud, waardoor zowel tijd als geld wordt bespaard.


Digitale transformatie gaat niet alleen over weten wat er in een organisatie gebeurt.


De echte waarde ligt in de controle, analyse en voorspellende respons om efficiëntie, productiviteit en klantbetrokkenheid te maximaliseren.


 We kunnen je helpen op weg naar digitale transformatie. Neem contact op via hello@docbyte.com en we gaan aan de slag.

Contact Us

At Docbyte, we take your privacy seriously. We’ll only use your personal information to manage your account and provide the products and services you’ve requested from us.

Are you interested in contributing to our blog?

Docbyte

Kortrijksesteenweg 1144 B

9051 Gent

Belgium

VAT: BE0880119503

Phone: +32 9 242 87 30

GDPR